Monkey Paula
Door: Paula
Blijf op de hoogte en volg Paula
27 Mei 2010 | Australië, Port Douglas
Jullie zaten natuurlijk weer met smacht te wachten op mijn nieuwe blog! Nou hier istie dan!
Ik kan wel zeggen dat ik me de afgelopen dagen een beetje als een aap gedragen heb. Maar daar vertel ik zo wel meer over. Laat ik even beginnen bij het begin.
Vorige week zijn we een stuk landinwaarts geweest. Eerst zijn we op advies van Erwin naar Paronella Park geweest. Dit was zeker de moeite waard. Een spaanse man heeft hier lang geleden voor zijn vrouw een kasteel gebouwd (met eigen handen!) en een heel park daaromheen aangelegd. Niets was onmogelijk voor hem of hij kreeg het voor elkaar. Hij hoopte op een dag dat er veel visitors zouden komen. Hij heeft zijn taak nooit helemaal kunnen volbrengen maar ondanks dat hij zelf er al lang niet meer is, is zijn droom toch uitgekomen en komen er steeds meer visitors de kant van deze prachtige groen begroeide ruine op. Indrukwekkend verhaal! 's Avonds hebben we hier ook de nachttour gedaan. Het park was erg mooi verlicht (inclusief de watervallen) maar we zagen ook vuurvliegjes, glow in the dark paddestoelen, kikkers, spinnen etc. Mooi, mooi.
Vervolgens zijn we doorgereden naar 'the tablelands'. Hier zitten een heel aantal oude kraters die inmiddels met water tot meren zijn gevuld. Mooi blauw zwemwater waar we zeker van genoten hebben.
Daarna hebben we onze reis voortgezet naar Cape Tribulation. Echt prachtig oerwoud hier met hele mooie stranden. We hebben hier stukjes gelopen, ik heb gezeekayakt. En nou komt mijn aap-verhaal (nee.. niet 'broodje-aap') Ik heb junglesurfing gedaan. Via de top van de bebossing van boom naar boom getokkeld. Heel gaaf! Via touwen hebben we in swimming-holes gesprongen. En ik heb me uitgeleefd op een rietstengel (jammie!) en met een steen op een kokosnoot (met goed resultaat!)
Het enige wat we niet gedaan hebben is door riviertjes lopen of erlangs. het idee dat hier zo'n 8 mensen per jaar worden opgegeten door krokodillen gaf ons geen gerust gevoel.. En ik zet mijn apenleven graag nog even voort!! ;)
Komende dagen rijden we heel rustig aan naar Cairns. Daar ga ik afscheid nemen van Ilse.. En een nieuw reismaatje zoeken om naar Darwin te reizen (of iemand van jullie moet zin hebben deze kant op te komen ;p ) Ik ben benieuwd!
Cheers!
Cheers!
27 Mei 2010 - 14:33
Schuller:
Hey aapje,
Dat klinkt als een mooie ruïne ja. Zeker met de lichtjes en beestjes in de avond zal het schitterend geweest zijn.
Wat een aapjesgedrag, ga vooral zo door ;)
Mark -
29 Mei 2010 - 06:31
Ruud & Nina:
heej paula,
het is weer even geleden dat ik iets op je blog heb gezet....je hebt het erg naar je zin als ik het zo begrijp,super verhalen en leuke tochten.ben wel een beetje jalours ook al ben ik ook nog niet zo lang terug van(sport)vakantie. ook super leuke en mooie foto's.
groetjes vanuit het verre Nederland.Ruud en Nina