'n nieuw jaar 'n nieuw betoverend en beverig land - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Paula Veeken - WaarBenJij.nu 'n nieuw jaar 'n nieuw betoverend en beverig land - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Paula Veeken - WaarBenJij.nu

'n nieuw jaar 'n nieuw betoverend en beverig land

Door: Paula

Blijf op de hoogte en volg Paula

11 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Tsjesus mijn hoeveelste blog word dit nou? Ik ben echt een boekwerk aan het schrijven geloof ik ;)

Dit wordt in ieder geval mijn eerste blog van het nieuwe jaar! Gelukkig nieuwjaar nog allemaal!!!
Allemaal leuk gevierd?

Ik zal jullie vertellen hoe het mij allemaal vergaan is!
30 december heb ik Jurgen van het vliegveld opgehaald, en sindsdien hebben we weer samen doorgebracht. Oudejaarsavond was bijzonder. Het vuurwerk was echt ongelooflijk mooi en echt de moeite waard. Maar wat je op TV niet te zien krijgt, is dat je daarvoor wel zo’n 12 uur lang in de brandende zon zit om een plekje met uitzicht te bemachtigen. Zodoende, zaten wij daar dus. Een ijsje, een biertje, een spelletje, boekje lezen, noem maar op. Wij vermaakte ons wel! Haha, maar het zijn geen oliebollen en zelf gekocht vuurwerk;) En zoals je in Nederland de hele avond de klok op televisie verschijnd, was dat hier niet en begon eigenlijk vanuit het niets het vuurwerk om 12 uur. En huh?! Waar zijn de knuffels? Waar zijn de toostende mensen? O ja, natuurlijk! Het vuurwerk is even belangrijker, daarvoor zitten we hier al 12 uur ;)

En in het spetterende nieuwjaar verliet ik Barry en Australia en werd er plaats gemaakt voor Nieuw Zeeland. Op 6 januarie vloog ik. Brok in mijn keel en waneer ik bijna dacht, doe ik hier wel goed aan.. vertoonde het antwoord zich al vanonder de opengetrokken bewolking. Mijn mond viel echt open en ik kon mijn fixatie gewoon niet verleggen van die betoverende uitzicht. Weet ik zeker dat dit vliegtuig niet naar een andere planeer gaat ofzo?
Maargoed, al snel werd ik uit mijn droom getrokken en in de realiteit getrokken, de landing was ingegaan. En zoals jullie misschien al weten, is dit niet echt mijn ding. De rare combinatie van turbulentie, luchtdrukverschil, oorpijn, excitement en vermoeidheid doet mijn lijf niet goed :(

Maargoed nu hier in Christchurch. Hier zitten we nu bijna een week. Overmorgen halen we een kleine campervan op en gaan we daar 3,5 week mee rondreizen. Vanwege volboekingen konden we hem niet eerder ophalen dus vandaar dat we in deze uitermate interessante plaats (niet dus!) een week doorbrengen. Ach, we vermaken ons wel. Zo ben ik vandaag gaan surfen.. Raar misschien dat ik dit nu pas ben gaan doen, want juist Australie is een van de populairste surflanden. Zon, zee, prachtige stranden en prachtige golven. Maar nee hoor, ik ben natuurlijk weer eigenwijs en ik ga dan ook surfen in nieuw zeeland, gewoon lekker met 20 graden en bewolking:) Naderhand vroeg ik me ook echt af waarom ik hier niet eerder mee begonnen ben want het was ontzettend cool en ik had de smaak ook goed te pakken!

Wat hebben we verder gedaan hier? Veel rondgelopen, veel koffie gedronken. O ja, ons avondje pub was ook erg leuk. In deze stamkroeg kwamen we in aanmerken met de echte bevolking hier. Er leuk! Op deze manier kwamen we er ook achter dat de aardbeving van 4 sept. toch wel een diepe indruk achter heeft gelaten. Ik bedoel, nog steeds zie je hier op iedere hoek van de straat de verwoestingen maar om de verhalen dan ook te horen! En nog steeds zijn er naschokken! Tweede kerstdag een vrij grote en daarnaast ontzettend viel kleintjes waarvan ik er ook een paar gevoeld heb. Jurgen zei tegen mij: voelde jij die beving ook? Aangezien ik boven op het stapelbed lag, dacht ik dat mijn onderbuurman naar bed ging (aangezien je het bed dan ook voelt wiebelen). Toen besefte ik dat er toch echt niemand op de kamer was… Scary!

O ja, voor de mensen die denken: Die Paula komt nooit meer terug!!!
Helaas, aan alle mooie dingen komt een eind en 7 februarie, ik geloof om half zeven in de ochtend, ben ik toch echt weer in in het kikkerlandje!

• 11 Januari 2011 - 09:27

Maaike:

Zo, daar ben je weer, nu weer vanuit het prachtige Christchurch ;) , ff gecheckt op Wikipedia. Veel parken en plantsoenen daar dus.
    En surfen, ook leuk, weer iets voor Paula om het daar te doen ipv in Ausie.
    Nog even genieten daar, want 7 februari is er sneller dan je denkt,
    dan is het weer regen, regen, regen, bij een temp. van 2 graden, brrrrr.
    Geniet er dus maar van daar !
    Veel plezier saampjes !

• 11 Januari 2011 - 11:54

Redmar:

Hey Paula,

Gelukkig nieuwjaar! Christchurch is een hele mooie stad. De moeite waard is het Antarctic Centre. Meemaken van een storm op Antarctica en ook de rit in de sneeuwtruck is een aanrader. Veel plezier in Nieuw-Zeeland.

ps: Ook een gletsjet in gaan. Fox of Franz Josef.Is zeker de moeite waard voor de foto's

Gr. Redmar

• 11 Januari 2011 - 14:30

Inge:

Hoi Paula,
    Jij ook een gelukkig nieuwjaar, ook namens Ad.
    Geniet er nog even van. Wij zien je vast weer als je thuis bent met de vele foto's en verhalen.

Groetjes, Inge

• 11 Januari 2011 - 17:32

Marianne:

Ha Paula,
    Jij ook een gelukkig nieuwjaar! Het vuurwerk is zeker weten mooier geweest dan in NL, hier was het zo mistig! Veel plezier nog de laatste weekjes op de andere kant van de wereld!
    Xx Marianne

• 12 Januari 2011 - 09:31

Schuller:

Hey Paula,

Natuurlijk de beste wensen.

Dan ben je nu nog meer je horizon aan het verbreden, nu vanuit Christchurch. Wat zie je toch een hoop. Dus geniet er maar weer van, een klein laatste avontuur.

Tot 7 februari, want dat is het zo.

Groet,
    Mark

• 12 Januari 2011 - 19:27

Desiree:

Hee Paultje!
    Jaa nog een keer gelukkig nieuwjaar...volgens mij mag het nu niet eens meer, maar doe het toch;)
    Heel veel plezier nog in Nieuw- Zeeland! En ik ga t nu toch zeggen: Tot snel!:)

• 12 Januari 2011 - 20:57

Senta:

Hi Paula,
    Happy new year!
    Geniet in Nieuw-Zeeland en plak er gerust nog maar een maandje aan want hier is het KOUD!
    Wow, een jaar geleden waren we ook aan het rondtrekken op het Zuideiland met een mooie hippiecamper. Heel bijzondere tijd was dat. We hebben onze ogen uitgekeken. Salma heeft haar eerste stapjes gezet bij de camping bij de Franz Joseph Glacier; goede herinneringen.
    Groetjes, ook van Geert en Salma,
    Senta
    xxx

• 13 Januari 2011 - 22:05

Henny & Harri:

Hoi Paula,

Geniet nog van de laatste weken, heb wel gelezen dat dit geweldig is.
    Wat zal het weer wennen zijn in dit kikkerlandje.
    Tot zo.

Gr. Henny Harri

• 18 Januari 2011 - 08:45

Dennis:

Ook al zijn we alweer over de helft van januari, ook namens mij een gelukkig nieuwjaar.
    Wat is er nou specialer dan oud op nieuw aan de andere kant van de wereld; ongelooflijk eigenlijk. En dan te bedenken dat je over een maand weer helemaal ingeburgerd bent in Nederland...

Nog veel plezier de laatste weken, en laat dat boekwerk maar groeien ;)

• 19 Januari 2011 - 07:29

Maarten:

Heey Paula!!!
    Gelukkig nieuw jaar!!
    Misschien een beetje laat maarja... beter dan nooit..:P
    bijna is het zo ver dan ben ik eindelijk niet meer jalours..!!!!!!
    het is zo gaaf om het allemaal te lezen en te zien!!

XxXjes liefss