Langs het strand op...
Door: Paula
Blijf op de hoogte en volg Paula
19 Mei 2010 | Australië, Airlie Beach
Afgelopen week sinds we de jongens hebben uitgezwaaid zijn we verder noordwaarts langs het strand omhooggereden. We hebben in onze Barry gekampeerd langs het strand, ik heb gejogd langs het strand (met keiharde marco borsato muziek op!), ik heb de krabben en vissen in de rock-pools bekeken, we hebben gezwommen in de zee, gesnorkeld in de zee, en stukken gewandeld waarbij we ons steeds weer verbaasde. De ene keer lava-rotsen, de ander keer weer een knalrood strand, en vervolgens weer een spierwit strand. En waar zijn de golven??
De afgelopen dagen zijn we bij de Whitsunday eilanden geweest. Met een cruise zijn we een dag de zee opgeweest en hebben we op verschillende plekken aangelegd. Onder andere bij een van de 5 hot sports van Australie 'Whitehaven beach'. Een gigantisch wit strand en ook hier weer heel blauw water. Jammer van de bewolking maar het was evengoed schitterend. En omdat het water prima te doen is kon er toch gewoon gezwommen en gesnorkeld worden. Getakeld in een sting-proof-suite (heel charmant!) gingen we te water. Zwemmen kostte weinig moeite want het zoute water liet je zo drijven. Het snorkelen was echt super! Al die gekleurde vissen en koraal (net of je in een aquarium zwemt!) Grote vissen van minstens een halve meter die recht voorbij je neus zwemmen. En ik heb zelfs zo'n oeroude schildpad gezien. Die was zeker 50 tot 100 cm groot. Ik heb hem een hele tijd gevolgd. Was echt zo gaaf.
We blijven voorlopig nog even de great barrier reef volgen maar ook de westkust schijnt echt super te zijn om te snorkelen dus dat gaat helemaal goed komen
Dit keer wil ik even afsluiten met een gedicht. Groetjes weer!
----
Voetsporen worden uitgewist
De branding is geen rechte lijn
Het strand, de perfecte plek
Gewoon om te zijn
Dit keer wil ik even afsluiten met een gedicht. Groetjes weer!
----
Het strand, de perfecte plek
Gewoon om te zijn
19 Mei 2010 - 06:49
Marianne:
Paula, wat gaaf allemaal!!! Zo houd je het wel vol daar;)
Xx -
19 Mei 2010 - 07:57
Schuller:
Hey Paula,
Je hebt zeker de de krabben en vissen weggejaagd met je Marco Borsato muziek?!
Mooi gedicht.
Veel plezier nog maar eens meer!
Mark -
25 Mei 2010 - 20:52
Jeanette Krale:
Dag Paula, Op aanraden van je vader (collega in Bernhoven) volg ik je reisverslag van Australie. Hartstikke leuk hoor! Jouw vader volgt mijn dochter die op dit moment in Guatemala is om daar vrijwilligerswerk te doen en zondag doorvliegt naar Ecuador voor nog eens 4 weken. Zij komt begin juli weer naar huis, jij blijft nog wat langer weg heb ik begrepen. Geniet ervan meid, het is een ervaring waar je de rest van je leven voordeel van hebt! Ik blijf je volgen....... Hartelijke groeten Jeanette Krale -
26 Mei 2010 - 13:55
Vicky:
Hoi Paula,
Klinkt weer heerlijk hoor! Lekker snorkelen en cruisen. Toe maar. Ben vooral jaloers op je omdat je die schildpad hebt gevolgd!
Veel plezier nog, maar ik heb zo'n idee dat dat geen probleem is.
Kuzz Vicky -
27 Mei 2010 - 14:15
Femke:
Wat cool!! Dat wil ik dus altijd nog een keertje, snorkelen in een paradijs! Klinkt echt super!!