Op pad met Jucy - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Paula Veeken - WaarBenJij.nu Op pad met Jucy - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Paula Veeken - WaarBenJij.nu

Op pad met Jucy

Door: Paula

Blijf op de hoogte en volg Paula

22 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Franz Josef

Jullie even weer kort op de hoogte brengen van afgelopen week hier in NZ. Met onze knalgroene jucy camper, waren we snel weer in ons element. Maar ik kan je vertellen.. het is geen Barry hoor! Niet veel horsepower en rijden met een automaat, is toch wel anders... Maargoed het was wel lekker om weer ‘on the road’ te zijn. En verder valt er ook echt niets te klagen over onze Jucy.

Eerst Akaroa, het vulkanisch gebergte ten ossten van christchurch. Erg mooi, vooral onze eerste kampeerspot.
Vanuit daar reden we naar mt. Cook en al snel kwam het lord of the rings landschap tevoorschijn. Onderweg nog een mooie slaapplek gehad met een prachtig uitzicht en aan een meer. We konden wel weer een keer een douche gebruiken dus wij in het meer gesprongen. Ijskoud!! Wij lekker gebadderd. Ik mijn haren gewassen en jurgen was zich aan het scheren. Haha, we trokken volgens mij wel wat bekijks! Mt. Cook was echt prachtig. Gletsjers, valleien, ijschotsen in Tasman Lake.
Verder de oost afgereden. Gestopt in Dunedin. Een rondleiding gehad in een de Cadbury chocoladefabriek, een oude railwaystation bekeken en een albatros gespot. Hier in nieuw zeeland leeft een van de weinige kolonies van deze grote zeevogel. O ja, en om niet te vergeten kon de steilste straat van de wereld niet ontbreken. Poeh, poeh, die liep je niet even omhoog!
Verder langs de zuidkust verschillende stops gemaakt, waaronder het meest zuiderlijke puntje van het zuider-eiland. Daar sta je dan. Zo’n 5000 km van de evenaar en 5000 km van de zuidpool. How down under kun je zijn?!
Een van onze volgende bestemmingen was Milford sound. Hier hadden we een cruise gedaan en Jurgen had een paar scuba-dives gemaakt. Het weer was schitterend, zo’n 24 graden, dus de fjord, de watervallen, zeehonden etc. kwam helemaal tot zijn recht! Enorm genoten deze dag.

Nou tot zover weer! Het is nu toch wel een beetje aftellen hoor! Ik probeer er nog maar even van te genieten voordat dadelijk het `echte` leven weer begint. Morgen gaan we een gletsjerhike doen en zo staan er nog wat leuke dingen op het programma...

Tot later weer!

• 22 Januari 2011 - 10:25

Hannie:

hoi Paula,

nog even en dan is het voor ons allemaal weer afgelopen om naar die mooie verhalen uit te zien, maar ook die geweldig mooie foto's geven ons toch een beetje het idee, waar je allemaal geweest bent. Super. Geniet nog met volle teugen van de laatste weekjes en voor straks een goeie terugreis naar Nederland (waar het af en toe een beetje op de lente begint te lijken :)).

Liefs van ons allemaal

• 22 Januari 2011 - 11:46

Femke:

Je foto's...ik ben echt onder de indruk, wat SUPERmooi! :)

• 22 Januari 2011 - 22:59

Senta:

Hoi Paula,
    Wow, ik krijg heimwee! Precies een jaar geleden tourden we ook over het Zuideiland. Wij hadden toen wel veel last van de sandflies. Jij?
    Groetjes,x
    Senta

• 25 Januari 2011 - 10:10

Schuller:

Hey Paula,

Wat leuk allemaal, lekker een steil straatje oplopen, iets voor hardlopers kan ik me voorstellen ;-). Je hebt toch niet de chocoladefabriek leegegeten he...??
    Hoe was de gletsjerhike?
    Geniet er nog maar van, tel de dagen niet af, maar geniet nog even, nederland (en wij) wacht toch wel op je.

Mark