TIme to go home! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Paula Veeken - WaarBenJij.nu TIme to go home! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Paula Veeken - WaarBenJij.nu

TIme to go home!

Door: Paula

Blijf op de hoogte en volg Paula

06 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland

Mijn laatste blog vanuit NZ!

Ook deze laatste week nog wel een aantal leuke dingen gedaan. Zo zijn we naar Tongariro np geweest en hebben daar een daghike gedaan van 19.4 km. Om door dit vulkanisch gebergte te lopen was echt schitterend. We moesten dan wel een dag wachten omdat het weer te slecht was (tja.. toch nog een paar bewolkte dagen gehad!) En ik had naderhand dan wel spierpijn. Tja, wat wil je met een 800 meter klim! Maar het was zeker de moeite waard!
Verder nog een goudmijn bezocht en gewoon lekker langs de kust gereden. Dit moesten we voorzichtig rijden, omdat vanwege een eerdere storm, sommige gedeeltes van de weg bedekt was met een soort lawine (wash-out) van zand, stenen en boomstronken.

Maargoed nu zit het er dus min of meer op. Ik besef het nog niet echt geloof ik. Ongelooflijk dat ik binnen een paar dagen weer het platte landschap ga zien, de kou ga ervaren, weer een door moeders gemaakte maaltijd kan eten, mijn instrumenten kan bespelen, rechts kan rijden, in een echt bed kan slapen, weer kan sporten en haha, me niet meer regelmatig met babywipes hoef te wassen!

Er schiet echt zoveel door mijn hoofd als ik terug denk aan afgelopen jaar. Zoveel herinneringen, gedachten en emoties. Ik heb gehuild, gelachen, ik heb angst gevoeld, en soms ook gewoon gehyperventileerd van opwinding. Ik heb me alleen gevoeld maar aan de andere kant ook mensen ontmoet die ik op een of andere manier nooit meer zal vergeten. Ik heb warmte gevoelt en stilte ervaren wat me ontroerde. Ik heb dingen gezien, gehoord, zo ongelooflijk, zo dichtbij, zo werkelijk!

Ik heb dingen geleerd waar ik nog nooit bij stil gestaan had. Dingen uit ‘t leven die ik nu ietsjes beter begrijp. En dan praat ik niet over dingen die iedereen kan leren. Hoe b.v. het goud uit een goudmijn wordt gehaald of over planten en dieren. Nee, dan praat ik over iets diepers. Liefde, geloof, mensen, moeder natuur, mezelf! Klinkt allemaal misschien een beetje filosofisch en spriritueel maar het heeft mij goed gedaan om over het een en ander na te denken afgelopen jaar. En het mooie is, dat ik er niets voor heb hoeven doen. Met reizen komt het allemaal vanzelf op je pad!

But after all..
I still don’t know, what I’m looking for
I’m going home
But my trip continues
Following dreams… :)

En hiermee sluit ik het boek :D

Tot snel!

• 07 Februari 2011 - 11:31

Marjolijn:

Hey Paula,

Een hele goed reis terug naar huis! Super vet dat je de tongariro crossing nog hebt gelopen.. Ik vind dat nog steeds één van de mooiste wandelingen die ik ooit gedaan heb.. Geniet van het terugkomen. Voor je weet is het weer allemaal net als vroeger en lijkt die hele reis een grote droom geweest te zijn :o !

• 07 Februari 2011 - 17:59

Schuller:

Hey Paula,

Een goede terugreis, we zullen je snel zien natuurlijk (als je een beetje uitgeslapen bent) Niet last gaan krijgen van een jetlag, want daar heeft niemand wat aan, dus gewoon even doorzakken ;). Geniet van de 10 graden die we hier hebben en wordt vooral niet ziek :). De droom (en daarbij ook je leven) gaat nu ook verder, wie weet ga je hier ook nog rondtrekken ;).

Welkom thuis!