Klaar voor de volgende stap! - Reisverslag uit Bungendore, Australië van Paula Veeken - WaarBenJij.nu Klaar voor de volgende stap! - Reisverslag uit Bungendore, Australië van Paula Veeken - WaarBenJij.nu

Klaar voor de volgende stap!

Door: Paula

Blijf op de hoogte en volg Paula

17 April 2010 | Australië, Bungendore

Daar gaan we dan.. mijn laatste blog voordat ik overmorgen mijn reis ga voortzetten. Eindelijk! Ik kan wel zeggen dat we hier een beetje aan het aftellen zijn geweest. We komen gewoon steeds meer irritaties hier. En hoe aardig en vriendelijk de familie hier ook is, het is tijd voor een nieuwe stap!! We krijgen de hele week al te horen hoe erg ze ons wel niet zullen gaan missen. Tja, dan zullen ze zelf weer moeten afwassen, wassen, strijken, de kinderen badderen, grasmaaien, de kinderen vermaken etc. Ik kan me best voorstellen dat dit voor hun weer even wennen is. We hebben hier gemerkt dat ze toch wel heel erg veel moeite hebben met plannen, dus we zijn benieuwd hoe dat dan gaat.
Maargoed voor ons zit de huishoudschool, opvoedschool, cowboycursus zit er toch echt op… en ik zou hier toch echt niet veel langer dan 2 maanden willen blijven. Ik bedoel, continu de klusjes van iemand anders opknappen, blijft niet leuk om te doen.. We hebben wat dat betreft wel wat meer in petto! Maargoed we hebben hier ook wel weer echt een geweldige tijd gehad met een hele hoop mooie typische australische ervaringen.. Ik heb hier ook een hoop dingen kunnen regelen voor de rest van reis. En wat ik al zei, het blijft een hele vriendelijke familie waar je altijd op terug kunt vallen en die we zeker nog eens gaan opzoeken.

Wat hebben we afgelopen week nog gedaan?
Nou we zijn eigenlijk toch al wel druk bezig geweest met de voorbereidingen voor ons vertrek.
- We hebben hier en daar al wat dingen geboekt voor als 25 april de mannen (mijn broer en Ilse haar vriend) komen.
- Daarnaast heeft onze auto ‘Barry’ eens een flinke beurt gekregen. Hiervoor gingen we naar onze Mercedes-man Alfred in Bungendore. Hele leuke man, met wel een vreemd gevoel voor humor. De olie werd vervangen en alles werd nog even gecheckt: bandenspanning, kwaliteit koelvloeistof, luchtfilter, stuurbekrachtigingsolie, koppeling, benzinetank, remschijven etc. We konden mooi meekijken. En hoewel ik eigenlijk nog nooit iets om auto’s heb gegeven, vond ik dit allemaal reuze interessant. Alfred gaf ons nog wat advies over hoe we Barry het beste konden verzorgen (ik noem het maar even zo want ach.. ik blijf een verpleegkundige)
- We zijn nog maar eens inkopen gaan doen waarbij we onder andere een benzene-jerrykan voor in de auto hebben gekocht en andere tools. Want ja.. we willen niet onvoorbereid op pad gaan.
- En we zijn nog naar de kapper in Bungendore geweest. Geen rare australian look ofzo.. Gewoon een stukje korter :)

En als jullie denken dat we niet meer gewerkt hebben.. Dat is zeker niet waar!
- we zijn afgelopen week onder andere weer aan het werk gezet om vieze kamers schoon te maken in het gebouw naast het huis. Hier staan al voor honderden jaren spullen gestald en veel spullen zijn sinds die tijd ook niet meer tevoorschijn gehaald. Wat dus betekend dat er overal een dikke dikke laag stof opzit in combinatie met spinnewebben, slangenvellen en possum-poep (die is een dier). Wij alles uit de kamers halen (oude campingspullen, kinderwagens, bedden, servies, brieven, koffers, kleding, skispullen, meubels en boeken van 1850, etc.) De kamer schoonmaken en het meeste ervan er weer terug inzetten.. Zou hebben we hier al die weken minstens 6 kamers behandeld. Ikzelf zou het meeste weg hebben gegooid maar zo makkelijk is het niet, omdat het erfstukken zijn en dus elk schroefje dat weg gegooid moet worden, bij wijze van spreken met de familie overlegd moet worden.
- naast alle dagelijkse dingen met de kinderen, hebben we ook weer veel moeten schoonmaken, aangezien er van het weekend bezoek kwam. Niet erg, want dat betekend dat we aan het werk werden gezet om een lekkere cake te maken. Dit keer een worteltjescake. Echt overheerlijk!! Dat recept gaat zeker mijn backpacktas in voor een volgende keer!
Nou dat was het weer zo’n beetje. Ik ben benieuwd waar ik in mijn volgende reisverhaal allemaal mee aan kom zetten :)

Ik hoop in ieder geval dat in Nederland alles goed gaat!
En lief broertje, jou zie ik snel weer (als schiphol volgende week tenminste weer geopend is)!!
Ik verheug me op je komst hoor!!!

See ya!!

• 17 April 2010 - 08:47

Maaike:

Zo, zo poetsmuts, dat gaat goed daar ! Volgens mij denkt die familie, laat die meiden nog maar even de rotwerkjes doen voordat ze weer vertrekken...En gelijk hebben ze ;)

Maar je hebt je grote broer weer om naar uit te kijken, doe hem ook even de groeten van ons!

Op naar het volgend avontuur, Barry is er klaar voor, jullie ook en wij wachten hier op het volgend verslag.

Goeie reis !

• 18 April 2010 - 17:27

Marjolijn:

Ha Paula!!

Wat fijn dat het avontuur nu echt gaat beginnen en jullie al voorbereidingen hebben kunnen treffen bij de familie! Een hele goede reis gewenst! Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat beleven!