Inburgering in Sydney
Door: Paula
Blijf op de hoogte en volg Paula
22 Februari 2010 | Australië, Sydney
Al even niets meer van mezelf laten horen, maar nu weer alle tijd voor een verhaal!
Inmiddels weer een hele hoop gezien en gedaan. Druk programma van deze introductieweek maar wel allemaal even leuk gezellig en chillen..
Waar was ik gebleven? Volgens mij bij afgelopen vrijdag. Toen hebben we als groep de stad een beetje verkend en hebben we regelzaken gedaan (bankaccount, telefoonkaart, medical care pas etc.) Vervolgens in 't park gepicknickt en daarna naar een garage geweest. En ja hoor... ik was nog geen 24 uur in sydney en Ilse en ik hebben een gewoon een auto gekocht!! Ongelooflijk maar wel echt ontzettend gaaf. Voor de geinteresseerde: het is een donkerrode ford falcon uit 1995. Wat een bak zeg! Het kostte wat meer dan gepland en hij verdient geen schoonheidsprijs maar hij is zo groot dat er plek genoeg is om in te slapen en de garage bied een hele goede service. Woensdag kunnen we hem ophalen en gaan we waarschijnlijk meteen sydney uit. Hoe vrij voel je je dan?!
Zaterdag zijn we naar de blue mountains geweest (word zo genoemd wegens de refelcterend eolie op de eucalyptus bladeren). Echt ongelooflijk prachtig. Zo wijds, rotsachtig en groen. we hebben een flinke hike gedaan langs watervallen. Echt schit-te-rend! De gids legde tussendoor regelmatig wat uit over de flora en fauna. Verschillende dingen geproefd, gevoeld en geroken. Alleen het bush-toiletpapier nog niet uitgeprobeerd! :) 's Avonds zijn we als groep uitgeweest. Echt een hele leuke introductiegroep en het was ook heel erg gezellig. Misschien wel iets TE :) Lekker bier ook trouwens ;)
Zondag zijn we naar de botanical Gardens geweest. Vleermuizen in de bomen, kakkatoes (of hoe je het ook schrijft), grote spinnen en ander flora en fauna. Echt mooi! Wat grappig was is het bord dat bij de ingang stond: 'loop alsjeblieft over het gras, knuffel de bomen, ruik de rozen en picknick in de weides'. Op Nederlandse borden zou het tegenovergestelde staan! Hierna hebben we een havencruise gedaan, gezwommen op het strand met de skyline als uitzicht en gewandeld langs een prachtige klif. Allemaal even mooi!
Hoe sydney is? Het hostel? het weer?
Echt allemaal super! Tussen de 25 en 35 graden denk ik met regelmatig een verkoelend windje, maak ik jullie al jaloers? ;) Ik voel me langzaam ingeburgerd in Sydney (ongelooflijk hoe snel dat gaat!) Ik ben nog vaak mijn orientatie kwijt maar de stad voelt zo goed. Ondanks dat ik eigenlijk helemaal geen stadsmens ben. Het is gewoon heel gemoedelijk, relax en je kunt in het centrum bijna alles wel te voet doen. De baai, de parken en de omliggende natuur geven toch het vrij gevoel. Ook het hostel is trouwens heel relax. Midden in het centrum, grote open keuken waar je kunt koken, dakteras en natuurlijk alleen maar andere backpackers.
De hoeveelheid uitroeptekens in dit mailtje geven geloof ik wel aan hoe ik me voel: totally fit & Free!!!
En wat een fijn idee, dat het allemaal nog maar net begonnen is...
Spreek jullie weer!
Hoe sydney is? Het hostel? het weer?
En wat een fijn idee, dat het allemaal nog maar net begonnen is...
Spreek jullie weer!
22 Februari 2010 - 07:02
Stefan:
Hoi Paula, GEWELDIG! je schrijft heel leuk net of ik het zo zelf ook een beetje mee maak. Je hebt inderdaad al heel veel gedaan in de nog geen eerste week zeg. Hartstikke leuk, veel plezier en ik kijk al uit naar je nieuwe verslag. -
22 Februari 2010 - 07:51
Yvonne Smit:
Hoi Paula,
Je 2 verslagen gelezen.
Ik kan lezen dat je geniet en blijf dat ook doen. Ook je foto's bekeken en die ene foto waar je op een rots zit met op de achtergrond het water en stad, wat is dat een mooie foto.
Ik kijk al uit naar je volgende verslag. Goeie reis verder en tot horens.
22 Februari 2010 - 14:11
Alette:
Hee Paula,
Fijn dat je het zo naar de zin hebt.
groetjes -
23 Februari 2010 - 13:17
Maaike:
Ja hoor, Paula heeft weer een vogel op haar arm! Zo kennen we ze weer. Maar onze Twan vind wel dat Paula heel gevaarlijk op die grote steen bij het water zit ! Wel een hele mooie foto! Lekker weer daar, hier waait en regent het. Tis weer eens wat anders dan sneeuw hè. Veel plezier daar ! Groetjes van ons allemaal ! -
23 Februari 2010 - 15:29
Ingrid Smit:
Heeey paula wat gaaf allemaal, wordt er gewoon jaloers van. Krijg zelf helemaal de reis kriebel hihi. Geniet er nog volop van en voel je fit and free zoals je dat zo mooi zegt.
Groetjes ingrid -
23 Februari 2010 - 19:56
Inge:
Blijf genieten! Dan genieten wij lekker van je verhalen.
Groetjes -
24 Februari 2010 - 03:51
Rosanne:
Hej Paula,
Wat gaaf dat jouw nieuwe reisavontuur eindelijk is begonnen:) Beetje balen van je misselijkheid in het vliegtuig, maar dat is het meer dan waard. Wat een mooie foto's! Kben stiekem wel n beetje jaloers hoor. Tis hier nog steeds koud en na alle sneeuw is het nu erg regenachtig:(
Ik ben trouwens 4 januari begonnen met mn nieuwe baan in het Radboud, op afd. Abdominale chirurgie. Het bevalt erg goed! Heel veel plezier nog, maar dat gaat cker lukken;)
xxx -
24 Februari 2010 - 15:17
Ruud Van Hoek:
heej paula egt supergaaf en leuke foto`s. zo te zien heb je nu al veel gezien laat staan wat je allemaal nog gaat zien:D
hier in nederland is het slecht weer weer regen en nog meer regen .....
daar is het zo te zien goed weer de komende dagen droog en tussen de 20 en 25 graden dus je mag niet klagen:D...
we faxen wel weer een keertje. fijne reis en tijd.xxx -
24 Februari 2010 - 20:31
Hannie:
Hey Paula,
ook ik heb, zoals andere lezers, je vorige bericht 'gemist'. Nu is ie goed aangekomen. Leuk voor je, dat je je zo thuis voelt. Als je het leest, lijkt het alsof je er al jaren woont. Ben je vandaag al wezen rijden met je 'nieuwe bak'? De foto's zijn ontzettend mooi en zeker die ene op de rots.
Heel veel lieve groetjes van de Janssens :) -
25 Februari 2010 - 18:14
Schuller:
Hoi Paula,
Je geniet er echt van, zo hoor het natuurlijk ook :), leuke auto trouwens, niet te hard mee scheuren he ;)
Geniet maar lekker van de zon, doen wij ook... van de regen :P
Groetjes, -
30 April 2010 - 19:10
Ingrid:
Heey Paula
Nog van Harte gefeliciteerd, volgens mij ben jij rond deze tijd in Australie niet meer jarig, dus ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad. En geniet er nog verder van. Ik ben de komende maanden in Italie dus ook op reis. Mijn site is ingridnaaritalie.waarbenjij.nu
Groetjes ingrid